Forsøg med solenergi

I dette forsøg lærer eleven hvilken indflydelse indstrålingsvinklen har på forskellige solpaneler. Der er to slags solpaneler. De krystallinske paneler og tyndfilmspaneler. Energiproduktionen er forskellig ved forskellige indstrålingsvinkler, og det kommer eleven til at vise gennem forsøget.

Eleven kan lære, hvad forskellen er på solpanelerne,at måle på solpaneler, hvad spænding og strøm er og hvordan man beregner disse, hvor meget strøm en mobiltelefon kræver for at oplade batteriet, og hvordan man kan oplade mobiltelefonen ved brug af solenergi.

Eleven lærer også at arbejde med elektricitet, måleudstyr, batterier og tilslutningskabler samt at bruge Excel, og hvordan man laver, bruger og fortolker grafik i Excel. Efter forsøget ved eleven, hvorfor det er vigtigt at beregne den rette vinkel og kan afgøre, hvilken panel man skal bruge i et givet projekt.

Læreren kan bruge dette forsøg, når han underviser installationen vinkel, eller når det handler om forskellige paneler og produktionen af det.

Udstyr: justerbare fødder, to slags solpaneler, 12V batteri, soloplader, to multimetre, projektør, 12V mobiloplader, tilslutningskabler, Excel.

Forberedelsestiden er lav. Der skal kun anskaffes det fornødne udstyr.

Selve forsøget varer 4 timer (eller mindre, hvis eleven har megen erfaring med elektricitet og brugen af Excel).

Link til dokumentet Experiment SOLAR 1 3 (new) | DK
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s